Νέα καριέρα με παραμύθια - Συνέντευξη στο ένθετο Secret, της εφημερίδας Παραπολιτικά 10/12/2016

Η σύζυγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι, με τίτλο «Το όνομα της ήταν Μπουμπού και δεν ήταν συνηθισμένη στη ζέστη», από τις Εκδόσεις Διάμετρος. Η Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη μίλησε στο «Secret» για το νέο της επαγγελματικό εγχείρημα.

«Το παραμύθι το έγραψα με αφορμή την κόρη μας την Ελισάβετ που είναι 6 ετών. Όταν έχεις παιδιά χρειάζεται καμιά φορά να αποδίδεις χαρακτηριστικά σε ήρωες. Για να οριοθετήσεις καμιά φορά το παιδί, είναι πιο εύκολο να του μιλήσεις για ήρωες ή ηρωίδες που κάνουν ή δεν κάνουν πράγματα, οπότε έτσι ξεκίνησε το πλάσιμο των ιστοριών. Η Μπουμπού είναι η ηρωίδα που βρίσκεται ξαφνικά σε ένα άγνωστο μέρος στην έρημο και καλείται να ανταπεξέλθει σε καινούργιες συνθήκες ζωής. Της συμβαίνουν διάφορα περιστατικά, συναντά διάφορους χαρακτήρες και μέσα από μια σειρά συναισθημάτων που βιώνει προσπαθεί να επιβιώσει, να ισορροπήσει και να συνεχίσει το ταξίδι και τη ζωή της με αισιοδοξία. Είναι μια ιστορία που αναδεικνύει το φάσμα των συναισθημάτων που μπορεί να βιώσει κάποιος όταν αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Για παράδειγμα όταν το παιδί ξεκινάει να πάει παιδικό σταθμό πρώτη φορά, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία με πρωτόγνωρα συναισθήματα, που πρέπει να τα αντιμετωπίσει».

Φυσικά η κουβέντα πήγε και στον σύζυγο της, που του έχει μεγάλη αδυναμία και εκείνος τη στηρίζει σε κάθε της βήμα. «Ο Νότης με στήριξε πάρα πολύ. Βρήκε την ιστορία ενδιαφέρουσα και δέχτηκε και αυτός να ταξιδέψει με την ηρωίδα. Είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος και η ιστορία του βιβλίου τον άγγιξε».

Η Μαρία Δουρίδα γεννήθηκε το 1976 στην Κοζάνη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή έβρισκε διέξοδο στο να γράφει – έτσι αποτύπωνε τα συναισθήματα και τα καθημερινά της βιώματα. Η γέννηση της κόρης της, Ελισάβετ,  της έδωσε την αφορμή να πλάθει παιδικές ιστορίες. Μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων συγγραφής και δημιουργικής γραφής, αυτές οι ιστορίες απέκτησαν ολοκληρωμένη μορφή. Πηγή έμπνευσής της αποτελούν οι συναναστροφές της και η συνεχής αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

Η Μαρία Δουρίδα σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, ενώ εργάστηκε στη Γάνδη ως κλινική φυσιοθεραπεύτρια και στο Λονδίνο ως επίκουρη καθηγήτρια στο UniversityofEastLondon. Συνέχισε με σπουδές στην Εκπαίδευση στο Λονδίνο. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξωτερική εξετάστρια στο University of Hertfordshire. Τέλος ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική πιάνο χορωδία και κλασικό τραγούδι.